O LED TEHNOLOGIJ?

Naziv LED potice od engleskog naziva Light-emitting diode (dioda koja emituje svetlost).

LED je poluprovodnicki izvor svetlosti i do sada se mahom koristio kao indikaciono svetlo na raznim tehnickim uredajima.

Danas je slika o LED svetlu nesto drugacija i primena ove tehnologije je u znatnoj meri proširena kada je rasveta u pitanju.
Dioda je poluprovodnicki cip koji se sastoji od dva sloja koji su razlicito polarizovani.

Kada se kroz njih propusti struja dogada se rekombinovanje elektrona sa elektron-šupljinama pri cemu se oslobada energija u vidu fotona.

Tako nastaje svetlost. Ona može biti razlicite boje u zavisnosti od materijala od koga je izrazen cip i njegove ko nfi guracije.
Najvažnija cinjenica je da LED tehnologija koristi jako malu kolicinu elektricne energije. Poredenja radi, LED refl ektor od 30W ima istu jacinu osvetljaja kao halogeni od 150W, pritom ce trajati i do 5 puta duze. LED se sve više primenjuje u direktnom i indirektnom osvetljenju enterijera i eksterijera. Kako tehnologija izrade poluprovodnika napreduje, tako se sve karakteristike LED poboljšavaju, zbog cega primena ovog tipa osvetljavanja ubrzano osvaja sve oblasti tog aspekta: semaforsko i ulicno osvetljenje, svetlece reklame, direktno i indirektno osvetljenje, dekorativno osvetljenje…

Primenjuje se u ugostiteljskim objektima, poslovnim i stambenim prostorima, na ulici, u galerijama. LED tehnologija je toliko napredovala da možemo ocekivati da ce u bliskoj buducnosti zameniti svu postojecu rasvetu. Nekoliko glavnih razloga koji idu u prilog tome su: velika ušteda energije, mala radna temperatura i dugotrajnost.

KONTAKT VELEPRODAJA

Adresa: Koste Abraševića 10

Mesto: 11271 Surčin

E-mail: office@bblink.rs

Telefon: 313 92 78, 313 00 98, 313 92 35

RADNO VREME VELEPRODAJE

Radnim danima: 08-16h

Subotom: 08-14h

Nedeljom: ne radimo

KONTAKT MALOPRODAJE 1

Adresa: Vojvode Stepe 140a

Mesto: Beograd - Voždovac

E-mail: maloprodaja@bblink.rs

Telefon: +381 11 40 35 414, +381 63 490 565

KONTAKT MALOPRODAJE 2

Adresa: Omladinskih Brigada 100 (lok.30)

Mesto: Beograd - Novi Beograd

E-mail: maloprodaja2@bblink.rs

Telefon: +381 11 22 71 651, +381 63 490 632

Društvene mreže

Koristimo kolačiće kako bismo optimizirali ovu veb stranicu i redovno je ažurirali prema Vašim potrebama. Kliknite na "Politika privatnosti" za detaljne informacije o upotrebi kolačića na ovoj web stranici. Ako kliknete na "Da, slažem se", kolačići će biti aktivirani. Ako ne želite da se kolačići aktiviraju, kliknite "Ne slažem se". Napominjemo da ukoliko ne odobrite upotrebu kolačića, njihovo blokiranje može da utiče na Vaše korisničko iskustvo i moguće je da Sajt neće ispravno funkcionisati.
Politika privatnosti Da, Slažem se Ne slažem se